Pensioenkunde is een financieel adviseur, gespecialiseerd in pensioenadvies en voornamelijk actief als pensioenadviseur in Zuid-Holland voor het MBK. Pensioenkunde maakt onderdeel uit van de maatschap fload en maakt de kennis en begeleiding van een onafhankelijke pensioenadviseur verrassend toegankelijk door dienstverlening op maat en eerlijke tarieven aan te bieden.

Pensioenkunde is opgericht door Mark van Luijk. Hij werkt sinds het jaar 2000 als pensioenspecialist.

Mark van Luijk

over-mark-van-luijk-pensioenkunde

Ik adviseer en begeleid werknemers en ondernemers op gebied van pensioen. Dat probeer ik op zo’n manier te doen dat ik mijn klanten veel werk uit handen neem maar tegelijk ook zorg dat ze zelf steeds meer kennis opdoen over hun eigen pensioenregeling. Ook help ik ze met praktische zaken, bijvoorbeeld door ze uit te leggen hoe de pensioenportal van hun pensioenuitvoerder werkt en waar ze de antwoorden op veel gestelde vragen door werknemers kunnen vinden.
Uiteindelijk zorg ik er voor dat alles op rolletjes loopt en dat mijn klant zich kan bezighouden met zijn vak.

Mijn klanten noemen mij vaak “helder, duidelijk en open”. Ik vind het belangrijk dat mijn klanten begrijpen waarom ik iets adviseer, daar besteed ik veel aandacht aan.
Als onafhankelijk pensioenadviseur vind ik dat je niet alleen formeel onafhankelijk c.q. ongebonden moet zijn ten aanzien van pensioenaanbieders, je moet ook objectief zijn en durven om je klant een spiegel voor te houden waar nodig.